cropped-cropped-Germar_logo-tt.png

Abrazivi

GERMAR

Abrazivi

Abrazivi so trdni materiali, ki se uporabljajo za obrabo, brušenje, poliranje, rezanje in oblikovanje drugih trdnih materialov. Uporabljajo se v različnih industrijskih procesih, od obdelave kovin in lesa do priprave površin za barvanje, ter v različnih orodjih, vključno z brusilniki, rezalnimi orodji, brusilnimi kamni in brusilnimi trakovi. Abrazivi delujejo z odstranjevanjem materiala z drgnjenjem ali rezanjem, zaradi česar so abrazivi dragoceni za različne aplikacije, kjer je potrebno oblikovanje, odstranjevanje nečistoč ali ustvarjanje gladkih površin.

Rezalne in brusne plošče so abrazivna orodja, ki se uporabljajo za rezanje, brušenje in oblikovanje različnih materialov. Te plošče so izdelane iz abrazivnih materialov, kot so silicijev karbid, aluminijev oksid, cirkonij in druge trdne substance, ki omogočajo učinkovito obdelavo trdnih materialov. Obstaja več vrst rezalnih in brusnih plošč, prilagojenih za specifične aplikacije. 

abrazivi
GERMAR

Tu je nekaj osnovnih vrst abrazivov:

  1. Rezalne plošče: Rezalne plošče so uporabljene za rezanje trdnih materialov, kot so kovine, beton, keramika, kamni, plastika in drugi materiali. Obstajajo rezalne plošče za ročno uporabo, ki se uporabljajo z brusilniki, kot tudi specializirane rezalne plošče za rezanje betona in kovin.
  2. Brusne plošče: Brusne plošče so zasnovane za brušenje površin različnih materialov za odstranjevanje materiala, ustvarjanje gladkih površin ali oblikovanje. Uporabljajo se za brušenje kovin, lesa, plastike, stekla in drugih materialov. Brusne plošče so na voljo v različnih zrnatostih, od grobih do zelo finih, za različne stopnje brušenja.
  3. Lamelne plošče: Lamelne plošče so brusne plošče sestavljene iz več plasti abrazivnih trakov, ki so pritrjeni na osrednji kolut. Te plošče se pogosto uporabljajo za brušenje, fino obdelavo in pripravo površin pred barvanjem ali poliranjem.
  4. Fleksibilne plošče: Fleksibilne plošče so običajno tanke in prilagodljive, kar omogoča njihovo uporabo pri brušenju kompleksnih oblik in krivih površin.
  5. Diamantne plošče: Diamantne plošče so namenjene brušenju trdih materialov, kot so kamni, keramika in dragi kamni. Diamantne brusne plošče so znane po svoji izjemni trdoti in učinkovitosti.
  6. Rezalne kolute: Rezalni koluti so tanke plošče z zobci za rezanje, ki se uporabljajo za rezanje kovin, betona in drugih trdnih materialov. So zelo učinkoviti pri natančnem rezanju in so običajno uporabljeni z različnimi rezalnimi orodji. 
  7. Varilna oprema: Varilna oprema vključuje varilne stroje, gorilnike, elektrode, varilne žice, plinske jeklenke, zaščitno opremo (npr. zaščitne maske), orodja za pripravo materiala in dodatke. Pravilna izbira in vzdrževanje opreme sta ključnega pomena za kakovostno varjenje.
  8. Materiali: Različni materiali se lahko varijo, vključno s kovinami, kot so jeklo, aluminij, baker in nerjaveče jeklo, ter drugimi materiali, kot so plastika in keramika. Različni postopki in dodatki se uporabljajo za varjenje različnih materialov.