cropped-cropped-Germar_logo-tt.png

Zaščitna oprema

GERMAR

Zaščitna oprema

Zaščitna oprema je obvezna oprema, ki se uporablja za zaščito posameznikov pred različnimi nevarnostmi, ki lahko ogrožajo njihovo zdravje, varnost in dobro počutje na delovnem mestu ali v drugih okoljih. Namen zaščitne opreme je zmanjšati tveganje za poškodbe, opekline, zastrupitve, okvare vida, izpostavljenost strupenim snovem in druge nevarnosti. Obstaja širok spekter zaščitne opreme, ki se uporablja za različne namene. 

zaščitna oprema
GERMAR

Nekateri pogosti primeri zaščitne opreme vključujejo:

  1. Čelade: Čelade se nosijo za zaščito glave pred udarci, padci predmetov, udarci, električnimi izpusti in drugimi nevarnostmi.
  2. Očala in zaščitna očala: Uporabljajo se za zaščito oči pred pršenjem kemikalij, iskrami, prahom, trdimi delci in drugimi nevarnostmi.
  3. Ušesniki in zaščitniki za sluh: Nosi se jih za zaščito sluha pred hrupom, ki bi lahko povzročil trajno škodo.
  4. Respiratorji: Respiratorji se uporabljajo za filtriranje zraka in zaščito pred vdihavanjem škodljivih plinov, prahu in drugih nevarnih snovi.
  5. Rokavice: Rokavice so namenjene zaščiti rok pred kemičnimi, termičnimi, mehanskimi in biološkimi nevarnostmi.
  6. Zaščitna oblačila: Zaščitna oblačila vključujejo delovne obleke, predpasnike, ognjevarna oblačila in druga oblačila, ki ščitijo pred nevarnostmi, kot so kemikalije, električni lok, vročina in druge tveganja.
  7. Čevlji in škornji: Čevlji in škornji z zaščitnimi kapicami in podplati se nosijo za zaščito stopal pred padajočimi predmeti, kemikalijami in drugimi nevarnostmi.
  8. Varilna oprema: Vključuje zaščitno masko, rokavice, predpasnike in druge predmete za varilce, da se zaščitijo pred svetlobnim sevanjem, iskrami in vročimi kovinskimi kapljicami.