cropped-cropped-Germar_logo-tt.png

Elektrode VAC 60

Who we are

Elektrode VAC 60

Elektrode VAC 60 so elektrode, ki se uporabljajo za varjenje in so običajno izdelane iz različnih materialov, vključno z jeklom, aluminijem, bakerjem in drugimi zlitinami. “VAC 60” je lahko specifično oznaka ali koda za elektrode, ki se uporabljajo v nekaterih industrijskih sektorjih, vendar ni običajna oznaka za elektrode v splošnem.

Elektrode VAC 60 so ključni materiali pri varjenju in so na voljo v različnih vrstah in sestavah, da se ujema z določenimi vrstami materialov in varilnimi postopki. 

elektrode vac 60

Nekatere splošne vrste elektrod vključujejo:

  1. Elektrode za elektroobločno varjenje (SMAW): To so trde palice z oblogo, ki se talijo med varilnim postopkom, s čimer se ustvari zaščitni plin in taljena kovina za varjenje. Te elektrode se uporabljajo za različne materiale, vključno z jeklom, nerjavečim jeklom in aluminijem.
  2. Elektrode za MIG/MAG varjenje (GMAW): To so žice brez obloge, ki se uporabljajo v kombinaciji z plinom ali mešanico plinov, da se zaščiti varilni lok in taljeno območje. Uporabljajo se za varjenje jekla, aluminija in drugih materialov.
  3. Elektrode za TIG varjenje (GTAW): To so tanke žice brez obloge, ki se uporabljajo za precizno varjenje z visoko natančnostjo. TIG elektrode se uporabljajo za aluminij, baker, nerjaveče jeklo in druge materiale.
  4. Diamantne elektrode: Uporabljajo se za elektroerozijo, kamor spadajo na primer elektro erozija v olju in elektro erozija vodne kopeli. So izjemno trde in se uporabljajo za oblikovanje in rezanje trdih materialov, kot so trdi kovinski deli.