cropped-cropped-Germar_logo-tt.png

Gorilniki

GERMAR

Gorilniki:

MIG

MIG (Metal Inert Gas) in MAG (Metal Active Gas) gorilniki so orodja, ki se uporabljajo pri varjenju z obločnim varilnim postopkom, znanem tudi kot MIG ali MAG varjenje. Oba postopka temeljita na taljenju žice, ki se dodaja v varilno območje skupaj s plinskim oblakom za zaščito kovine pred oksidacijo in kontaminacijo. Ključna razlika med MIG in MAG varjenjem je vrsta plina, ki se uporablja za zaščito varjenega območja:

TIG

Znanega tudi kot plazemsko varjenje. TIG varjenje je postopek varjenja, pri katerem se uporablja nemetalna volframova elektroda, in se izvaja v zaščiti inertnega plina, običajno argona. TIG varjenje je znan po svoji natančnosti in možnosti izvajanja visokokakovostnih varjenih spojev na različnih kovinskih materialih, vključno z jeklom, aluminijem, bakerjem in nerjavečim jeklom.

 

Gorilnik M501
GERMAR

Osnovne komponente TIG gorilnika vključujejo:

  1. Elektroda: Elektroda je običajno iz volframovega materiala in se uporablja za ustvarjanje in vzdrževanje varilnega loka. Elektroda se ne talji, ampak oddaja svetlobno toploto, ki taljenje kovine.
  2. Plinsko šobo: Plinska šoba je nameščena na vrhu gorilnika in omogoča izhod inertnega plina (najpogosteje argona), ki ščiti varilni lok in taljeno območje pred oksidacijo in kontaminacijo.
  3. Držalo: Držalo gorilnika omogoča varilcu, da usmerja gorilnik na delovno površino in nadzoruje položaj elektrode ter obliko varilnega loka.
  4. Ročica za nadzor pretoka plina: S to ročico varilec nadzoruje pretok zaščitnega plina.
  5. Krmilne ročice: Krmilne ročice gorilnika omogočajo varilcu nadzor nad hitrostjo dodajanja varilnega materiala.